Община Невестино сключи договор с нов превозвач без конкурс, макар

...
Община Невестино сключи договор с нов превозвач без конкурс, макар
Коментари Харесай

Община Невестино избра превозвач без конкурс

Община Невестино подписа контракт с нов транспортьор без конкурс, въпреки и за 6 месеца. Областният шеф на Кюстендил Виктор Янев е разрешил и съдействал да се подписа контракт за транспортно обслужване, без да се афишира търг по Закона за публичните поръчки, откакто досегашните превозвачи отхвърлиха да извършват линиите. 
Договорът е с нов транспортьор от Кюстендил при нови условия, споделиха от администрацията в Невестино. Променена е транспортната скица за обслужване, като има ново разписание и е изменен броят на изпълняваните курсове. 
Някои села в общината, като Раково, обаче към момента остават без рейс. Най-близката спирка, която може да се употребява, е в Пелатиково на 20 километра. Засегнатите от казуса би трябвало да преодоляват дистанцията пешком, сподели кметът на селцето Радойчо Атанасов . Той добави, че това се постанова и на него. 

До забелижетлната околност с водопад Света Яна пък ще пътува рейс единствено в събота и неделя. Цената на билета от Кюстендил до Раково, в случай че въпреки всичко бъде обезпечен рейс, е 4,50 лв. в едната посока. 

След приключването на 6-те месеца по контракта с новия транспортьор ще се търсят благоприятни условия за възобновяване. На тримесечие на превозвача се заплаща дотация от 3 829 лв. поради компликацията на терена и отдалечеността на обитаемоте места, споделиха от администрацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР