Община Кула се подготвя за отбелязването на 102-рия традиционен панаир,

...
Община Кула се подготвя за отбелязването на 102-рия традиционен панаир,
Коментари Харесай

Готова е програмата за панаира в Кула

Община Кула се приготвя за отбелязването на 102-рия обичаен панаир, който ще се организира от 13 до 19 август тази година. Готова е културната стратегия, която включва доста събития, занимания и тържества.
Панаирът публично ще се открие в 20 часа на 13 август, понеделник, с концерт, в който ще вземат присъединяване съставите за национални и спортни танци и националният хор към читалището в Кула.
На 14 август от 10 часа в Народно читалище „ Просвета 1882 “- Кула ще се организира детски пленер за изобразително изкуство, който е едно от обичайните и обичани на младите ни съграждани и посетители панаирни събития.
На 15 август Община Кула афишира Ден на отворените порти в спортния комплекс в града – басейна, тенис кортът и фитнес залата ще бъдат отворени без такса вход за всички гости. От 17 часа същия ден са планувани две изложения – кулинарна и галерия на декоративни растения в НЧ „ Просвета “. Осигурени са награди и грамоти за всички участници.
На 16 август, от 10 часа античната римска цитадела "Кастра Мартис " още веднъж ще стане място за лов на съкровища в обичаните на децата игри за разкриване на скрити предмети.
На 17 август, петък, от 17 часа на площада в Кула ще стартира Четвъртият фолклорен фестивал на националното танцово изкуство „ Надиграване в Кула “. Ще бъде открита и фото-изложба на младата любител-фотографка Нина Нинкова и изложба-базар на сувенири и творби на приложното изкуство, направени от локални създатели.
В съботния ден, от 19 часа на площада в Кула гостува отбор „ Тракия “ – Стара Загора. Концертът е подарък от Община Кула за всички жители и посетители.
19 август е Ден на община Кула и включва редица празнични събития – водосвет, тържествено съвещание на Общинския съвет, награждаване на жители със заслуги за развиването на общността, разкриване на паметна плоча на художника Йордан Гешев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР