Община Монтана ще увеличи максималния размер на кредита, който да

...
Община Монтана ще увеличи максималния размер на кредита, който да
Коментари Харесай

Община Монтана увеличи размера на кредита за изпълнението на два проекта в културната инфраструктура

Община Монтана ще усили оптималния размер на заема, който да поеме, с цел да обезпечи средствата за осъществяването на два плана в културната инфраструктура. Става дума за идното възобновяване на постройките на читалище „ Разум” и на Младежкия дом в града. Проектите са част от осъществяването на Интегрирания проект за развиване, за което кметът Живков подписа контракт за финансиране по оперативна стратегия Региони в растеж” на стойност 19 милиона лв. при започване на програмния интервал. Сградата на читалището бе включена в главния лист планове, а постройката на младежкия дом в аварийния. С решение на програмата отпаднаха всички аварийни за финансиране обекти, което постанова увеличението на заема, посочи кметът Живков. Сега оптималния му размер ще бъде препоръчан до 1 815 000 лв.. При първичният вид размерът бе 1 115 000 лв.. За средставта ще се кандидатства пред фонд за градско развиване „ Север”, след утвърждение от Общинаския съвет в Монтана.
Срокът за погасяването на заема е плануван за 20 години с две години гратисен интервал и среднопретеглен лихвен % от 1.32%.
„ Фонд за градско развиване “ е инструмент, част от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г. и съставлява естествено продължение на сполучливата самодейност JESSICA от предходния програмен интервал. Финансирането с новия инструмент обгръща 39 общини на територията на страната, а средствата са неведнъж повече и доближават общо 353.3 млн. лв.. Освен към този момент познатото финансирането на градски планове, средства са планувани и за енергийна успеваемост на еднофамилни къщи и развиване на туризма в обектите на културното завещание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР