Община Монтана ще търси съдействие от Централната комисия за защита

...
Община Монтана ще търси съдействие от Централната комисия за защита
Коментари Харесай

Намериха подслон за дядо Цоло, чиято къща изгоря

Община Монтана ще търси подпомагане от Централната комисия за отбрана на популацията при бедствия, повреди и произшествия за превъзмогване на вредите от пожара в село Славотин. Специална комисия, назначена със заповед на кмета Златко Живков, стартира оценка на нанесените провали в Торлашката махала в селото. Сигналът за пожара е подаден към 14.30 ч. в събота. Причините за възникването му са обект на следствени дейности.
 След пожара в село Славотин. Кирил Емилов

„ 15 са изгорелите постройки,  9 от тях са необитаеми къщи. В 4 живеят самотни възрастни хора, на които са изгорели стопанските постройки. Най-драматично е ситуацията със 76-годишния отшелник дядо Цоло. Неговият дом е изцяло погубен. Две нощи той спа под намерено небе, тъй като отхвърляше помощ. От понеделник е настанен в дома за краткотраен престой на улица „ Иван Вазов ” в Монтана и ще остане там толкоз дълго, колкото се наложи ”, заяви на брифинг градоначалникът.

„ Това е най-големият пожар в обитаемо място в община Монтана, който се е случвал през последните десетилетия. Слава Богу, няма починали и потърпевши хора, ” сподели още той.

„ Дядо Цоло живее самичък и няма близки и родственици. Къщата му няма по какъв начин да се възвърне. Единственият метод е да се построи нова. За в този момент е подслонен. Ще мислим какво ще вършим през идващите месеци ”,  посочи Живков. „ Нито една от потърпевшите постройки не е застрахована, а някои даже са противозаконни. Ще търсим способи да се помогне на хората ”, акцентира Живков. По тематиката След пожара в село Славотин един дядо остана без дом
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР