Община Монтана изпълни проект по европейската програма "Региони в растеж"

...
Община Монтана изпълни проект по европейската програма "Региони в растеж"
Коментари Харесай

Община Монтана изпълни проект за 8,5 млн. лева за ремонт на училища и детски градини

Община Монтана извърши план по европейската стратегия "Региони в напредък " за ремонт на просветителна инфраструктура, оповестиха от локалната администрация.

Проектът е на стойност 8 674 723 лв., като от тях 216 207 лв. са личен принос на община Монтана. За 22 месеца са ремонтирани постройките на детските градини "Калинка " и "Приказен свят " в Монтана, както и постройките на Трето и Четвърто ОУ в града, на Гимназията за преподаване на непознати езици "Петър Богдан " и на Професионална природо-математическа гимназия "Климент Охридски ".

Община Монтана е подготвена за първия сняг и поддържането на пътищата през зимата

При строителните действия са сменени дограмите, покривите, отоплителните и водопроводните съоръжения, направени са вътрешни поправки, сменено е осветлението и фасадите на постройките и физкултурните салони, закупено е ново учебно съоръжение - чинове, маси столове и така нататък Ремонтирани са също и дворовете на учебните заведения. След ремонтите към 2000 деца от разнообразни възрасти учат в актуализирани, светли, топли и приветливи здания, оповестиха от общината в Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР