Община Минерални бани ще бъде партньор по проекта "Мрежа за

...
Община Минерални бани ще бъде партньор по проекта "Мрежа за
Коментари Харесай

Община Минерални бани ще гради сътрудничество с турската Къркларели

Община Минерални бани ще бъде сътрудник по плана "Мрежа за Трансгранично съдействие в региона на геотермалния туризъм с турската община Къркларели, оповестиха от кметската администрация.

Общинският съвет на Минерални бани е упълномощил кмета на общината Мюмюн Искендер да реализира всички нужни дейности, свързани с подготовката на документите, кандидатстването и сключването на контракт за осъществяване на плановото предложение.

Проектът е утвърден на предварителния стадий от кандидатстването. Той има за цел възстановяване на административния и изпълнителния потенциал на Турция на локално ниво в процеса на присъединение към Европейски Съюз. Проектът цели още основаване на устойчиви структури за стимулиране на обмена сред локалните администрации в Турция и локалните управляващи в държавите-членки на Европейски Съюз в области, свързани с присъединението към Европейски Съюз, посредством дейности по побратимяване на градове, обясниха от община Минерални бани.

В рамките на плана се плануват работни срещи сред сътрудниците за да се обменя опит и положителни практики, правене на обща тактика и действия за разпространение, допълниха от администрацията.
Общата дълготрайност на действието на плана е 12 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР