Община Мездра бе избрана сред останалите общини в България за

...
Община Мездра бе избрана сред останалите общини в България за
Коментари Харесай

Кметът на Мездра посреща делегации от 3 държави

Община Мездра бе определена измежду останалите общини в България за хазаин на работна среща по трансграничната самодейност за туризъм “Инициатива ROSEB”. Тя се реализира сред България, Сърбия и Румъния и цели по един образован и приобщаващ метод да увеличи устойчивото обществено - икономическо развиване, посредством възстановяване на туризма и потребление на естественото и културно завещание на трансграничния район.
На 06.10.2017г. в 11.30 часа кметът на община Мездра инж. Генади Събков ще посрещне делегациите в постройката на администрацията. По време на срещата гостите ще имат опцията да видят документален филм, основан от общинска администрация и показващ прелестната природа, многочислените забележителности, открити артефакти. Ръководителят на АК “Калето “ инж. Димитър Павлов ще направи презентация на обекта като съществена туристическа атракция на община Мездра.
Инициативата ROSEB обгръща три граничещи района от Сърбия, Румъния и България с население 2.191.000 поданици. В Източна Сърбия са включени областите Бор и Зайчар, в Северозападна България – областите Видин, Монтана и Враца, а в Югозападна Румъния - областите Мехединци, Долж и Олт.
Специфичните цели на Инициативата ROSEB са построяването на платформа за съдействие в региона на туризма, посредством основаване на трансгранична мрежа от заинтригувани страни в областта на туризма, както и улеснява по-доброто потребление на взаимния туристически капацитет, посредством основаване на механизми за структурираното внедряване на процесите за оценка на потребностите, определянето на цели и планирането на дейностите при осъществяването на планове.
Инициативата ROSEB е основана в партньорство сред RARIS /Агенция за районно развиване Източна Сърбия, Сърбия/, Видинска комерсиално – промишлена палата и ARoTT - Румънска асоциация за трансфер на технологии и нововъведения, Румъния.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР