Община Малко Търново предприе кардинални мерки по почистване на природен

...
Община Малко Търново предприе кардинални мерки по почистване на природен
Коментари Харесай

Купища боклук заради мигрантите в Странджа СНИМКИ

Община Малко Търново предприе съществени ограничения по разчистване на естествен парк „ Странджа ” от купищата отпадък, останал от невиждания мигрантски поток в гората.

Състоянието на няколко гранични местности към този момент е превърнато в бунище, което се разраства. Около 30 чиновници на общината, “Държавното горско стопанство ” и “Природния парк ” се включиха в огромното разчистване, което стартира от местността „ Кална равнища ” край село Бръшлян. Тук е единият от желаните пътища на мигрантите към Европа. В Странджа има още три такива горски депа за разчистване, като акцията продължава и идната седмица. В първия ден макар труднодостъпните места бяха извозени общо 5 тона отпадък.

Дрехи маратонки, обувки, раници, спални чували, всичко това, което го носят като под ръка багаж, тъй като въпреки всичко те минават през гората и нощуват там или остава там където са били хванати, или се изхвърля на нерегламентирани места. Всичко това води до доста комплицирани обстановки. Днес трябваше да създадем жива верига в дерето към 30 души, с цел да може да се изкара на налично място, след което да се натоварят на камион и да стартират да се транспортират ”, сподели Илиян Янчев, кмет на община Малко Търново.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР