Община Ловеч се купи атракционно влакче за 360 000 лева

...
Община Ловеч се купи атракционно влакче за 360 000 лева
Коментари Харесай

Бракувано атракционно влакче в Ловеч - за 360 000 лева

Община Ловеч се купи атракционно влакче за 360 000 лв. и го бракува след месец. Причините са няколко – композицията не можела да се движи обратно, не можела да взима много от завоите по улиците на града, тъй като те са прекомерно тесни, а от КАТ отказали да го записват и дали номер за каруца.
Като цяло има добър смисъл да се купи една такава техника, с цел да свързва другите туристически атракции в Ловеч, разяснява кметът на Ловеч Корнелия Маринова. И призна пред Нова телевизия, че влакчето било бракувано още преди да тръгне по улиците – с перфориран ваучър! Всичко това става преди три години.
Влакчето бива купено по план от предходния кмет на Ловеч Минчо Казанджиев – по социална поръчка. 260 000 лв. са безплатна помощ. АДФИ обаче намира неуредици по изискванията на поръчката и заключва, че тя изобщо не е трябвало да бъде провеждана.
За да се движи въпрсното влакче, би трябвало да му се построи „ лична инфраструктура”, разясни Маринова. По думите ѝ, влакчето донесло 2000 лв. доход за три месеца придвижване. То било спряно, тъй като нямало „ Гражданска отговорност”, въпреки Общинският съвет на Ловеч да изменил наредбата за придвижване, с цел да може влакчето да се движи. „ Нямам самочувствието на моя предходник, че страната – това съм аз”, заключи кметът Маринова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР