Община Ловеч обръща внимание на гражданите на Ловеч, че ограничава

...
Община Ловеч обръща внимание на гражданите на Ловеч, че ограничава
Коментари Харесай

Община Ловеч ограничава провеждането на традиционния пазарен ден в сряда

Община Ловеч обръща внимание на жителите на Ловеч, че лимитира провеждането на обичайния пазарен ден в сряда до отшумяване на ковид.

Това е една от точките в „ Мерки и рекомендации по отношение на предотвратяването и ограничението на разпространяването на ковид в Община Ловеч “, признати от Общинския действен щаб на 9 март 2020 година и публикувани по-рано през днешния ден, оповестяват от пресцентъра на общината. Основната причина за бързото увеличение на носителите на вируса е, че той се предава от човек на човек, когато те са на близка отдалеченост. Разпространението сред хората става главно посредством кашляне и кихане. За пазарния ден сряда в Ловеч идват търговци и купувачи от прилежащите области, където към този момент са установени случаи на заболели от Коронавирус 19. Да си напомним, че коронавирусът потегли по света от пазара в китайския град Ухан през декември и в този момент, при започване на март, е в България.

Спират до второ разпореждане концерти, конференции, празнувания, представяния на филми и книги, разкриване на изложения

Макар че признаците са сходни със сезонния грипен вирус – висока температура, кашлица, зачервено гърло, проблеми с дишането, изнемощялост и болки в мускулите, двата са изцяло разнообразни. Най-вече това е доста подъл вирус и не трябва да се подценява. До момента ваксина против короновируса няма и изработването ѝ ще изисква време. Специфичното е, болестта може да бъде излъчена и преди инфектираният да стартира да демонстрира признаци, което прави по-трудно установяването на носителите.

Две компании към този момент са доставили подготвени образци за защитни дрехи

Единственото защитно деяние, което е в ръцете на жителите, е доброволното самоограничаване на физическите контакти при срещи с голям брой от други хора. Поради това Община Ловеч смята, че пропускането на пазарен ден в Ловеч е доста по-разумна крачка, в сравнение с да се подлагаме на риск от вирусови офанзиви в студено време.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР