Община Ловеч напомня, че срокът за регистрация на водовземните съоръжения

...
Община Ловеч напомня, че срокът за регистрация на водовземните съоръжения
Коментари Харесай

Срокът за регистрация на кладенци изтича на 28 ноември 2022 година

Община Ловеч припомня, че срокът за регистрация на водовземните уреди за подземни води е до 28.11.2022 година Под водовземни уреди се схваща кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи  и др.По-рано Министерството на околната среда и водите, Басейнова дирекция „ Дунавски регион “, разгласява информация по отношение на това по какъв начин се прави регистрация на водовземни уреди в това число юридически лица и жителите, притежатели на водовземни уреди за подземни води.Виж.
Община Ловеч е изпратила писма до кметовете на кметства и кметските наместници на обитаеми места, с които им подрежда да срещнат популацията за метода на регистрация.

Срокът за регистрация на водовземните уреди изтича на 28.11.2022 година Заявленията за регистрация на подземни води за облекчаване на лични потребности на жителите, както и заявките за регистрация на водовземно оборудване от подземни води за икономически цели  ОБРАЗЕЦ РГ1,могат да се подават в съответната Басейнова дирекция за ръководство на водите и/или посредством кмет на община, кмет на кметство/кметския наместник по местоположение на кладенеца.

Такса за регистрация на водовземни уреди за лични потребности не се заплаща.

Заявленията се входират в Автоматизирана деловодна система EVENTIS. След това с придружително писмо се изпращат до Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ – гр. Плевен по Автоматичен междуведомствен продан.

Виж като атачмънти:

ОБРАЗЕЦ РГ1

 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР