Община Ловеч е взела необходимите мерки и може да реагира

...
Община Ловеч е взела необходимите мерки и може да реагира
Коментари Харесай

Община Ловеч е взела мерки да реагира при поява на водни змии в градска среда

Община Ловеч е взела нужните ограничения и може да реагира при поява на водни змии в градска среда. При нужда институцията се обръща към експерт – природозащитник, който работи с животните. Така е процедура от години както тук, по този начин и в други общини, оповестяват от пресцентъра на общината.

В Ловеч тези безвредни влечуги се следят най-често на Покрития мост. Оттам са и най-честите сигнали. Първо, тъй като змиите са привлечени от топлия тенекиен покрив и второ – там се виждат отдалече. Но те могат да се срещнат и по алеята около река Осъм. При подаден сигнал експертът ги улавя, мести ги и още веднъж ги пуска в естествената им естествена среда, надалеч от града.

В 34 обитаеми места в община Ловеч ще пръскат срещу кърлежи и бълхи от 1 до 3 юли

Гледката с лежащи на слънцето змии се следи всяко лято и несъмнено провокира у някои минувачи и наематели неприятни страсти. Трябва обаче да се знае, че водните змии са предпазен тип животни. Пази ги законът за биологичното многообразие, по тази причина при продажба или ликвидиране има планувана санкция от 100 до 5000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР