Община Ловеч е удостоена с Европейски етикет за иновации и

...
Община Ловеч е удостоена с Европейски етикет за иновации и
Коментари Харесай

Ловеч с Европейски етикет за иновации, кметът Корнелия Маринова настоя за динамична смяна на дневния ред на общините

Община Ловеч е удостоена с Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище. Това стана по време на Годишната среща на локалните управляващи (23 – 25 октомври 2022 г.), която е проведена от НСОРБ и се организира в курорта " Албена ".
 
Отличието одобри персонално Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, като благодари на общинската администрация за усърдната работа и високата оценка. Европейският етикет за положително ръководство се присъжда в осъществяване на Стратегията за нововъведения и положително ръководство на локално равнище на Съвета на Европа и е самопризнание за качеството на предоставяните административни услуги. Етикетът се присъжда за интервал от две години, това е трети следващ път за Ловеч, напомнят от общинския пресцентър.
 
 Кметът Корнелия Маринова получи премията Кметът Корнелия Маринова получи премията Източник: Община Ловеч
Отличието бе връчено от Атанас Пеканов, длъжностен заместител министър-председател по ръководство на европейските средства. Отличени бяха общо 22 общини. Още първия ден кметът на община Ловеч Корнелия Маринова изнесе своята презентация на тематика " Предизвикателствата и вероятностите пред Европа и България " с фокус върху динамична промяна на дневния ред ".
 
" Работим в условия на галопиращи, непредвидени разноски в общинските бюджети, наложихме рестриктивни ограничения за строги икономии – например на електрическата енергия и така нататък Не една и не две общини са изправени пред риска да не съумеят да приключат значими инфраструктурни планове, заради дефицит на финансов запас, заради смяна на пазарните цени. И търсим решение от способените институции в страната за кардинално решение на казуса с потребността от дофинансиране ", посочи Корнелия Маринова.
 
Необходимо е всяка община да има План за интегрирано развиване – това е наложителен стратегически документ. След това кметът на Ловеч посочи следните стъпки. Всяка община да влага в човешки капитал, създавайки среда и условия за живот за повишение на виталния стандарт. Всяка община да основава климат за развиване на устойчива стопанска система (индустриални зони, техническа инфраструктура, държавна и общинска политика за насърчаване/ стимулиране на инвестициите; неразбраните и недооценявани нововъведения и дигитализация).
 
Иновациите са изключително значими в региони с недостиг на работна мощ и намаляващи трудови запаси. През новия програмен интервал основната дума за триумф е " сливане " – на хрумвания, на запаси, включително и човешки, заключи Корнелия Маринова.
 
Изказването провокира аргументиран интерес измежду  аудиторията, а Корнелия Маринова формулира и спомагателни въпроси към Атанас Пеканов.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР