Община Лом награди отличили се жители по повод празника на

...
Община Лом награди отличили се жители по повод празника на
Коментари Харесай

Община Лом раздаде награди по случай празника си

Община Лом награди отличили се поданици във връзка празника на града - Вяра, Надежда и Любов. За важен принос в развиването на културната активност и разпространение името на града и общината, с „ Почетен знак на община Лом “ бе награден Драматичният спектакъл „ Кръстьо Пишурка “ при НЧ „ Постоянство 1856 “. По мотив 90 години от основаването му и за важен принос в просветителната и културната активност, с „ Почетен знак на община Лом “ бе почетен и фанфарният оркестър към ОУ „ Константин Фотинов “, който изнесе концерт преди началото на тържествената сесия. Дългогодишният шеф на ПГХЗ „ Дмитрий Ив. Менделеев “ Димитринка Кузманова също бе удостоена с „ Почетен знак на община Лом “ за важен принос в развиването на просветителното дело.
С „ Почетен знак на кмета на община Лом “ бяха удостоени литературният критик и откривател на креативното дело и живота на Яна Язова – Петър Величков, директорката на ДГ №12 „ Звънче “ Анжела Борисова – за важен принос в областта на предучилищното образование и във връзка 40 години от основаването на детската градина, архитектите Борис Борисов и Евдокия Борисова, художникът Йордан Каменов и ветеранът самодеец Иван Радулов.
С благодарствени плакети за общественополезна активност бяха наградени Даниела Константинова, Жана Замфирова и Емилия Средкова.
Народните представители инж. Дилян Димитров и Ирена Димова, и ръководителят на 39-ото Народно заседание доцент доктор Борислав Великов, който е и Почетен жител на Лом, бяха посетители на тържествената сесия на Общинския съвет и поздравиха ломчани за техния празник. Приветствия насочиха и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, регионалният шеф Росен Белчев, ръководителят на Общинския съвет Христина Христова и кметът Пенка Пенкова.
Поздравителни адреси и пожелания към ломчани изпратиха президентът на Република България Румен Радев, Националното съдружие на общините в Република България, общини, компании и институции.
Тържествената сесия стартира с химните на Република България и Европейския съюз и музикален привет от вокалната група „ Шоколадче “. Кметът Пенка Пенкова разгласи, че Община Лом подарява средствата, предопределени за празничния коктейл в Деня на Лом,за снимането на музикален видеоклип, с който „ Шоколадче “ ще взе участие в Националния конкурс „ Детска мелодия на годината “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР