Община Кюстендил ще присъди посмъртно званието „почетен гражданин“ на 54-годишния

...
Община Кюстендил ще присъди посмъртно званието „почетен гражданин“ на 54-годишния
Коментари Харесай

Присъждат посмъртно „почетен гражданин“ на шофьора, спасил 13 деца преди да почине

Община Кюстендил ще присъди посмъртно званието „ почетен жител “ на 54-годишния водач Румен Архипов, който умря от инфаркт до момента в който прибира по домовете им 13 деца. Кюстендилецът беше разгласен за воин от огромна част от съгражданите си. „ Децата са обожавали водача. И през днешния ден приказват за него с трогване. Казват, че желаят да наподобяват по добротата на чичо Румен “, разясниха кюстендилци.
Само преди два дни Румен Архипов поел следващия си курс, с цел да прибере група възпитаници от Кюстендил до село Слокощица. Общо 13 деца - 10 от ПМГ „ Емануил Иванов “ и други 3 от Началното учебно заведение в града, пътували с лидера, когато се случва нещастието. Малко откакто Румен навлязъл в Слокощица, усетил, че му прилошава, дръпнал ръчната на учебния микробуса и съумял да избави живота на пътуващите с него възпитаници. Първа помощ на мъжа е оказал полицейски чиновник, който вижда удара на микробуса в оградата на къща. „ Доколкото знаем този човек е извел децата от микробуса. Те са били доста уплашени, напряко са пищели. Опитал се е да избави и водача, правил му е изкуствено дишане, само че индивида е умрял “, разясниха поданици на Слокощица.
След нелепият случай стана ясно, че във въпросния учебен рейс е липсвал педагог. „ Директорите би трябвало да дефинират хората, които ще съпровождат учениците по време на превозването им от вкъщи до учебните заведения и назад. По време на случая обаче в рейса е липсвало възпитател, което е в нарушаване на вътрешните разпореждания на учебното заведение и на условията на Министерството. От страна на Регионално ръководство по образованието ще се извърши инспекция и ще се подхващат всички ограничения по подготвеност за изясняване на обстановката и търсене на отговорност от шефа та учебното заведение и съответното длъжностно лице”, разгласи началникът на РУО – Кюстендил, Радостина Новакова.
Отделно от това се чакат и резултатите от назначените съдебно-медицинската и техническата експертизи, които ще покажат повода за гибелта на лидера и положението на транспортното средство.
„ Каквото и който да каже, ние знаем, че индивидът си отиде от инфаркт. Нито е боледувал, нито нищо. Здрав, прав и ето, към този момент го няма. Днес околните му и всички другари го изпратиха в последния му земен път. Бог да го елементарни този човек, който се трансформира в същински воин за всички нас “, разясниха още кюстендилци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР