Община Кюстендил ще може да депонира битовите си отпадъци след

...
Община Кюстендил ще може да депонира битовите си отпадъци след
Коментари Харесай

Община Кюстендил ще може да ползва 10% квота от капацитета на депата на Перник или Самоков

Община Кюстендил ще може да депонира битовите си боклуци след 1 януари следващата година, като употребява 10% квота от потенциала на депата на Перник или Самоков. Такова е решението на Министерския съвет, заяви на съвещание на общинския съвет кметът на Кюстендил Петър Паунов
В началото на 2018 год. ще започва план за създаване на съоръжения за сепариране и компостиране, който да разреши част от битовите боклуци, които не са рискови, да се транспортират до хранилище - дали в Перник или в Самоков, следва да се реши, сподели Паунов. Повече от ясно е, че казусът с битовите боклуци ще се придвижи и в идната година, добави той.Но в тези две депа страната ни даде част от цялата квота, тези 10 % да депонираме там, само че казуса е извънредно сериозен, ще го обсъждаме дружно.
Кметове на общини от Кюстендилска област признават, че рецесията с боклука е въпрос на дни и че се надяват да се вземе централно решение досегашните градски сметища да останат и да бъдат употребявани, въпреки и за още лимитирано време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР