Община Кюстендил предоставя терен за поставяне на временно съоръжение за

...
Община Кюстендил предоставя терен за поставяне на временно съоръжение за
Коментари Харесай

Община Кюстендил предоставя терен за заведение в лесопарк Хисарлъка

Община Кюстендил дава терен за слагане на краткотрайно оборудване за кафе в местността Хисарлъка, процедурата ще бъде оповестена при започване на идната година, осведоми кметът Петър Паунов.

„ Ще има наложително условие за създаване на съвременна,сертифицирана детска площадка, тъй че хилядите посетители на града и на района да могат да взимат един сандвич, кока кола, кой каквото реши.Правим стъпка към оживяването на Хисарлъка, без несъмнено да се протяга ръка на неговата достоверност и зеленината.Разбира се предвиждаме и инвестицонни стъпки по-късно в региона на баба Яга.Но там би трябвало да е доста деликатно в съгласие, тъй като знаете че в лесопарка всичко би трябвало да се съгласува с Държавните горски стопанства ”,заяви кмета.

Кафенето ще се намира до самия паркинг, против ресторанта.Преместваемото оборудване ще е до 80 кв.м, общо 200 кв. м ще бъдат обезпечени и в тази повърхност е включена детската площадка и маси навън.

Експертна група работи по развиването на Хисарлъка.Работи се концептуално до подробност, уточни още Паунов.

„ Като главният въпрос, който би трябвало да се реши е и желаят ли кюстендилци претъпкан Хисарлък, дали да стане един мини Слънчев бряг. Затова уравновесено развиване, тази група би трябвало да реши това.Според нас е явно, че горе няма къде да се изпие една минерална вода, топла закуска и на драго сърце в този резерват основния проектант откри едно леке, където ще се явят уповавам се искащи да построят едно оборудване, само че със сериозна инвестиция в детска площадка ”, сподели още Паунов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР