Община Куклен спечели делото срещу изграждането на крематориум в Административния

...
Община Куклен спечели делото срещу изграждането на крематориум в Административния
Коментари Харесай

Община Куклен спечели делото срещу крематориума

Община Куклен завоюва делото против построяването на крематориум в Административния съд .

Към днешна дата Административният съд анулира решението на Регионална инспекция за опазване на околната среда , като незаконосъобразно, показват от община Куклен базирайки се на юриста си Николай Чолаков.

След като преди повече от две години в Община Куклен беше импортирано предложение за създаване на инсинератор за човешки тленни остатъци на територията на Куклен от представители на " Фундамент " ООД, жителите на общината реагираха бурно, стачкуваха и започнаха подписка против плана. Тя събра над 2000 подписа.

Според оценката на Регионална инспекция за опазване на околната среда крематориумът няма да влияе околната среда и оценката на инспектората беше в интерес на " Фундамент " ООД. Тогава от предприемчив комитет и община Куклен нападнаха плана в административния съд.

Делото пристигна след гласуването в Регионалната ревизия за запазване на околната среда и водите. С осем гласа " за " и три - " срещу " инспекцията утвърди оценката за влияние върху околната среда по реализирането на плана на частния вложител.
 Жителите на Куклен не желаят крематориум в града си Обновена
Жителите на Куклен не желаят крематориум в града си

Инсталацията ще замърси околната среда съгласно локалните

На уеб страницата на общината се показва и че правосъдната борба е била сложна, а и към момента не е завършила . Но знаем, че с помощта на напъните и уменията на нашите адвокати, на поддръжката от страна на жителите и на сътрудниците на общината, ще успеем да извървим целия път, пишат от общината.

Те благодарят и на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, на Областна администрация Пловдив, на КЦМ 2000 АД, на " Агрия " и на всички, които са застанали зад нашата обективна идея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР