Община Кричим сключи партньорско споразумение с Агенция за социално подпомагане

...
Община Кричим сключи партньорско споразумение с Агенция за социално подпомагане
Коментари Харесай

70 деца ще се хранят в детска кухня в Кричим

Община Кричим подписа партньорско съглашение с Агенция за обществено подкрепяне за осъществяване на дейностите по план BG05SFPR003-1.006 „ Детска кухня “, Програма за храни и главно материално подкрепяне (ПХОМП) 2021 – 2027 година, съфинансирана от Европейски обществен фонд плюс.
 
Целта на процедурата е обезпечаване на здравословно и пълноценно хранене на деца от 10 месеца до 3 години, допълнено със характерна съпътстваща поддръжка за обществено приобщаване и превъзмогване на последствията от бедността, с помощта на обезпечените ваучери за детска кухня, децата ще получат разнообразна и здравословна храна, която фамилиите им не биха могли да им обезпечат заради затрудненото състояние, в което се намират. Срещу обезпечените ваучери до 70 деца на ден ще получават храна за обяд, включваща чорба, главно ядене и десерт.

За да се минимизира рискът от занемаряване на децата и да се обезпечат условия за съответно ранно детско развиване на подкрепените, е планувано родителите им да бъдат обхванати от съпътстващи ограничения. С тях се цели да се увеличи родителският им потенциал, да бъдат обезпечени спомагателни обществени и здравни услуги съгласно самостоятелните потребности на децата и фамилиите, както и за трайно излизане от бедността посредством включване в претовареност, образования и подготовка. Реализирането на дейностите ще стартира през месец октомври 2023 година.

В същото време община Кричим възобнови даването на безплатната обществена услуга „ логопед “ към Центъра за социална поддръжка в Кричим.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР