Община Козлодуй полага непрекъснати усилия в посока обезпечаване спокойствието и

...
Община Козлодуй полага непрекъснати усилия в посока обезпечаване спокойствието и
Коментари Харесай

Община Козлодуй монтира електропастир срещу достъпа на животни до Околовръстното шосе

Община Козлодуй поставя непрекъснати старания в посока застраховане спокойствието и сигурността на жителите.
Във връзка с това, в края на 2018-та година общинска администрация взе решение за ограничение достъпа на домашни животни по сектор от републикански път II-11 от км 87+541 (ул.,,Кирил и Методий” – региона на гробищен парк - Козлодуй) до км 89+324 (край мостово оборудване при входа на града).
Предстои да бъде осъществен монтаж на 1,7 км електро-фическа ограда (електропастир) по протежението на пътния сектор. Монтажните действия са съгласувани с способените органи и по-специално – с Агенция „ Пътна инфраструктура” – Областно пътно ръководство – Враца, като на 21 януари тази година публично е получено позитивно мнение.
С подхванатите ограничения ще бъде стеснен физическият достъп на едри и дребни животни, включително: коне, крави, кучета и други Физическата преграда ще бъде построена на три равнища с здравина на късане на проводниците – 650 кг. По методите на селскостопанските пътища и част от изходите на улиците в кв. „ Янтра” ще бъдат инсталирани касетъчни ел. порти (тип „ рулетка”) с дължина 7,5 м. Нисковолтовата апаратура, която е изцяло безвредна на здравето на хората и животните, ще се зарежда от слънчев панел. Монтажните действия ще бъдат изпълнени при удобни метеорологични условия.
Предприетите ограничения за ограничение на нерегламентирания достъп на животни до пътното платно ще покачат сигурността на преминаващите МПС и ще предотвратят възникването на тежки пътни произшествия.
На постоянно съвещание на Общински съвет, Козлодуй през месец януари 2019 година, по предложение на кмета на община Козлодуй, госпожа Маринела Николова, и нейния екип, бе признато предложение за промени на общинска Наредба № 1 за обезпечаване и запазване на публичния ред на територията на община Козлодуй, според което се лимитира достъпът на ППС с животинска двигателна сила по първостепенни улици от градската улична мрежа и дребните обитаеми места, а през тъмната част от денонощието напредването на същите е изцяло неразрешено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР