Община Козлодуй и Център за творческо обучение предоставиха две пълни

...
Община Козлодуй и Център за творческо обучение предоставиха две пълни
Коментари Харесай

Осем деца заминават на международен космически лагер в Турция

Община Козлодуй и Център за креативно образование предоставиха две цялостни стипендии на две деца от Козлодуй за присъединяване в интернационалния галактически лагер Space Camp Turkey. Михаил Драганов, 13 година, и Марта Младенова, 14 година, отпътуваха за шестдневен престой, от 15 до 21 юли, в учебно-тренировъчния лагер, основан през 2 000-та година по модел на NASA в град Измир, Турция. Припомняме, че през месец април експертното жури оцени всички кандидатури от град Козлодуй и дефинира двамата младежи, които получават цялостна стипендия за присъединяване в галактическия лагер. Община Козлодуй за първа година отпуска средства за сходна активност в календар „ Младежки дейности”.
Николай Иванов, Гергана Атанасова, Павел Атанасов, Грета Николова, Светослав Терзийски и Диана Маркова са шестимата щастливци, които ще заминат от 12 до 18 август в Space Camp Turkey, като таксата за престоя им се поема от „ АЕЦ Козлодуй” ЕАД.
Лятната стратегия на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава опция на участниците да преминат през действителна подготовка за задача в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, престояване в изкуствена безтегловна среда, потребление на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, развъждане на растения в безпочвена среда и други.
Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за креативно образование, който работи в тясно съдействие с подготвителния център Space Camp Turkey към този момент 14 години. Центърът за креативно образование организира редица действия, свързани с ученето през целия живот, и интензивно работи в областта на формалното и неофициално обучение. Мисията на Центъра за креативно образование е възстановяване на просветителната среда в България посредством насърчаване на основни пълномощия, откриване капацитета, както на учащи, по този начин и на обучители експерти, и развъждане на конкурентноспособни фрагменти, сполучливи в професионалната и в обществената сфера на своя живот. Освен това Центърът работи интензивно и върху въвеждането на повсеместен метод в общото обучение, който преглежда физическите, умствените и обществените аспекти на цялостната персона на ученика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР