Община Костинброд подписа договор за предоставяне на услугата Възстановителен център

...
Община Костинброд подписа договор за предоставяне на услугата Възстановителен център
Коментари Харесай

Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания откриват в Костинброд

Община Костинброд подписа контракт за даване на услугата Възстановителен център за деца с онкохематологични болести – активност по план „ Възстановителен център за деца с онкохематологични болести ", по процедура за даване на безплатна финансова помощ Програма „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи ", финансирана от ФМ на ЕИП 2014 - 2021, изпълняван по контракт за БФП № BGLD-1.004-0001-С01.
Подписването на контракта сред община Костинброд в лицето на господин Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и – госпожа Маргарита Борисова и госпожа Петя Александрова - ръководител и заместник-председател на УС на Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “- определен реализатор от трима претенденти, взели участие в процедура на директно договаряне за възлагане на социална поръчка с предмет: " Възстановителен център за деца с онкохематологични болести “, се реализира на 28 юли 2020.
Услугата " Възстановителен център за деца с онкохематологични болести “, ще обезпечи осъществяването на поддейности от финансирания план:
1. Проучване на положителни практики и обмяна на опит с рехабилитационни центрове за деца с разнообразни болести, в това число рак;
2. Изготвяне на тактика, методология и стратегии за даване на услугата " Възстановителен център за деца с онкохематологични болести " ;
3. Предоставяне на услугата, посредством съставяне на екип за организация, съгласуване и даване на услугата и използване на създадените по плана методология и стратегии за работа с деца и младежи с онкохематологични болести и с техните фамилии.
С осъществяване на Услугата, се обезпечава включваща, приемаща и стимулираща развиването среда, благоприятстваща за подобряването на психо-социалния статус на децата и техните фамилии, в обсега на плана, детайлно показани в поканата и спецификациите към нея.
Само преди месец в Министерството на образованието и науката се подписа контракт за даването на 1 223 983 лв. за възстановителни грижи за деца с онкохематологични болести. МОН даде на община Костинброд средствата за обезпечаване на цялостното действие на възстановителния център за деца и младежи с онкохематологични болести. Средствата се отпускат по план на управляваната от МОН стратегия „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “, която е съфинансирана от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година
През декември 2019г. на съвещание на Министерски съвет бяха отпуснати и средства за построяването на значим инфраструктурен обект, намиращ се в землището на село Опицвет. С поддръжката на държавното управление ще бъде реконструиран и рехабилитиран път SFO 3409 – |||-811 / Богьовци – Опицвет – Безден /в сектора от конната база на вход /изхода на с. Опицвет до Центъра за възобновяване на деца с онкохематологични болести.
За лесния, безпрепятствeн и бърз достъп до Центъра ще бъде построен нов асфалтов път. Сумата отпусната от Министерски съвет за построяването на пътя е в размер на 478 161, 83 лв. с Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР