Община Карлово започна предоставянето на строителни материали за пострадалите от

...
Община Карлово започна предоставянето на строителни материали за пострадалите от
Коментари Харесай

Започна предоставянето на строителни материали за пострадалите в Карловско

Община Карлово стартира даването на строителни материали за потърпевшите от наводненията на 2 септември в селата Каравелово и Богдан, оповестиха от Общината.
На 18 и 19 ноември. в двете обитаеми места се доставят по четири палета тухли - 560 броя с размери 15х40х20 и по 16 палета - 1920 броя с размери 20х40х20; по 766 торби цимент и по 234 торби варов разтвор.
В Каравелово за разпределянето и раздаването на материалите дава отговор заместник-кметът на общината Николай Цветков, а в Богдан - заместник-кметът Данка Люртова.
Строителните материали, чието разпределяне стартира на 19 ноември, са за потърпевшите от втора и трета категория - 15 семейства с негодни за обитаване жилища, само че подлежащи на ремонт, и 188 тежко потърпевши с наводнен етаж и с унищожена мебелировка - според критериите, избрани от Обществения съвет за систематизиране на даренията.
Детската градина в с. Каравелово ще бъде ремонтирана. Това е решението на управлението на Община Карлово, взето след координиране с инженер-конструктори и архитекти. Сградата на детската градина беше обследвана от експерти, които се произнесоха, че бедствието не е нанесло вреди на носещата структурата.
Общинската комисия по член 195 от Закон за устройство на територията поддържа с решение това мнение. За страдание бедствието е нанесло съществени вреди на обзавеждането и оборудването в постройката, което постанова сериозен ремонт на пространствата и инсталациите.
За задачата ще бъде оповестена социална поръчка за планиране и осъществяване на ремонтните действия, както и за възобновяване на двора на детската градина. Предвижда се децата от Каравелово да бъдат събрани в една група в детската градина, като за нея ще бъдат ремонтирани пространства на втория етаж на постройката.
До привършване на ремонтните действия децата от селото ще посещават детска градина в намиращото се на 2 км прилежащо Богдан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР