Община Кърджали обявява, че ще приема целогодишно документи за потенциални

...
Община Кърджали обявява, че ще приема целогодишно документи за потенциални
Коментари Харесай

Община Кърджали обявява целогодишен прием на документи на желаещи за настаняване в социалните жилища

Община Кърджали афишира, че ще приема целогодишно документи за евентуални консуматори в общинските социални жилища, изградени по план „ Изграждане на обществени жилища в град Кърджали ” по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.

В обществените жилища са планувани за настаняване избрана целева група, включваща – уязвими, малцинствени и обществено слаби групи от популацията и други групи в неравностойно състояние на територията на общината.

За обществените жилища могат да аплайват представители на следните целеви групи:

1. Бездомни хора и/или такива, живеещи в доста неприятни битови условия – лица, които нямат лично жилище и не имат движима или недвижима благосъстоятелност и/или идеални елементи от нея, която може да бъде източник на приходи, както и не са сключили контракт за безплатно прилагане на парцел, не са настанени в профилирана институция на държавна и/или общинска издръжка;

2. Родители с деца, включително малолетни родители, многодетни фамилии, деца с влошено здраве и такива с увреждания;

3. Хора в риск от беднотия и обществено изключване: лица, чийто междинен приход на член от фамилията за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на обезпечения най-малък приход за страната, избран с акт на Министерски съвет, за същия интервал от време. Семейството включва съпрузите, ненавършили пълноправие деца, както и навършилите пълноправие, в случай че не престават да учат, до придобиване на приблизително общо или професионално обучение, само че не по-късно от навършване на 20-годишна възраст /родени, припознати, осиновени, доведени, заварени, като се изключи сключилите брак/.

Настоящият асортимент на консуматори за обществените жилища е нужен по отношение на осъществяването на интегриран план „ ШАНС – Интегриран метод за обществено приобщаване “ с рег. № BG05M9OP001-2.056-0024 от 01.02.2022 год., по Процедура BG05M9OP001-2.056 Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение “ – Компонент 2, финансиран от Европейския обществен фонд посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 и Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък ” 2014-2020г., който е привързан с план „ Изграждане на обществени жилища в град Кърджали ” по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.

Желаещите за настаняване в обществените жилища, които дават отговор на горепосочените условия, ще бъдат включени в действия по план „ ШАНС – Интегриран метод за обществено приобщаване “, по който се планува: интеграция на пазара на труда, включващи ограничения за активиране, мотивационно и професионално образование, финансирани по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “2014-2020.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР