Община Истанбул въведе нови ограничения от 19 ноември заради нарастващото

...
Община Истанбул въведе нови ограничения от 19 ноември заради нарастващото
Коментари Харесай

Туристите в Истанбул остават без обиколки по музеи и забележителности

Община Истанбул вкара нови ограничавания от 19 ноември поради възходящото разпространяване на коронавирусната зараза в града.

Това оповестява в. „ Сабах “, базирайки се на декрет на локалните управляващи. Според текста на документа, от четвъртък в Истанбул, работата на фитнес центровете и басейните ще бъде спряна. Най-важната вест обаче се отнася до културните обекти в града.

Всички музеи са затворени. Също и културните центрове и концертните заведения, като се изключи тези, ситуирани навън.

Решението на локалните управляващи е оповестено съвсем редом с оповестяването на полицейски час в цяла Турция и е изненада за турската туристическа промишленост. И в случай че в действителност рестриктивните мерки по никакъв метод не засягат работата на хотелиерите, туроператорите и туристическите организации ще би трябвало да се приспособят към новите правила.

Те към този момент изготвят различни направления, с цел да включат обекти, които не са обект на възбрана на общината, само че са търсени от туристите. Въпреки това, съгласно някои представители на туристическата промишленост, рестриктивните мерки, въведени в Турция през, неизбежно ще доведат до понижаване на търсенето на обиколки в страната.

Все още е рано да се каже какъв брой огромен ще бъде спадът на визитите, само че занапред е ясно, че това ще бъде следващ удар по туристическата промишленост в Турция, разяснява изданието.

Все отново обстановката в страната е несравнима с европейските туристически дестинации, където към този момент са въведени тотални блокади. Някои туристи обаче най-вероятно ще решат да се откажат от пътуването.

На 18 октомври турският президент Реджеп Ердоган разгласи въвеждането на вечерен час в републиката през почивните дни. Всички търговски центрове, фризьорски и козметични салони могат да работят единствено от 10:00 до 20:00. Кината, заведенията за хранене и кафенетата би трябвало да бъдат затворени за гости. Кетърингът обаче има право да доставя храни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР