Община Хисар няма ангажимент да облагородява и създава инфраструктура в

...
Община Хисар няма ангажимент да облагородява и създава инфраструктура в
Коментари Харесай

Кметът на Хисаря каза защо на ул. Камилите има проблем с уличното осветление

Община Хисар няма ангажимент да облагородява и основава инфраструктура в земеделска територия.

В началото на този месец екипът на GlasNews.bg попадна и отрази сигнал, касаещ липса на улично осветление на улица " Камилите " в балнеолечебния курорт Хисаря. Част от живеещите на въпросната улица недоволстваха, че мястото е потънало в мрак и се чудеха - с какво живеещите на улицата са по-различни от всички други живеещи в града. Още по тематиката тук: 

Това ни предизвика да отправим запитване за коментар по тематиката до кмета на Община Хисаря - Инж. Пенка Ганева. В писмо, изпратено до GlasNews.bg, инж. Пенка Ганева - кмет на община Хисаря на първо място прецизира, че на улица " Камилите " към сегашния миг има пет локализирани адреса, където са ситуирани 5 парцела за жилищно застрояване, в които са регистрирани общо 15 жителя на община Хисаря.

Инж. Ганева обяснява, че всички застроявания на улицата попадат ИЗВЪН регулацията на град Хисаря, т.е. - ИЗВЪН строителните граници на града и са земеделска територия. Границата на регулацията е Основно оздравително учебно заведение " Св. Иван Рилски ", а парцелите на улица " Камилите " се намират на към 900 метра от учебното заведение, това е видно за всички от уеб страницата на Агенция по геодезия, картография и кадастър, защото картата е обществена.

" Правя разяснение, че за всеки парцел в регулация е осъществена административна процедура, която му е дала предопределение и режим на градоустройство, за разлика от поземлените ", се загатва още в изпратено до нас писмо.

В Закона за устройство на територията е планувана опция за застрояване на аграрни парцели, само че при избрани условия. За задачата се изготвя обстоен организационен проект (ПУП) от заинтригуваното лице, което желае да прави строителни действия в земеделска територия.

" Тук бих желала да отбележа, че всеки притежател е осведомен с инфраструктурата към парцела, върху който ще осъществя строителство. Общината няма ангажимент да облагородява и основава инфраструктура в земеделска територия ", добавя кметът на Хисаря.

" Мисля, че е редно всеки Ваш четец, самичък да отговори на себе си, дали е стопански обосновано, една община да прави големи разноски, с цел да основава инфраструктура за единици хора, които живеят на територия, която е отвън устройството на града ", споменава още инж. Ганева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР