Община Хайредин подписа договор по Оперативна програма „Развитие на човешките

...
Община Хайредин подписа договор по Оперативна програма „Развитие на човешките
Коментари Харесай

Oбщина Хайредин назначава работници по проект

Община Хайредин подписа контракт по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ по процедура „ Патронажна грижа + “ за даване на услуга в помощ на жителите в общината за превъзмогване на последствията от COVID–19 на стойност 121 591.53 лв. с интервал на осъществяване 13 месеца.
По плана ще бъдат назначени четирима домашни асистенти на минимална работна заплата на 8-часов работен ден, които ще оказват подпомагане на хора с ограничавания или в неспособност за самообслужване, както и към хора с увреждания и техните фамилии и хора, сложени под карантина, за които има нужда от почасови услуги. По този метод ще се отбрани публичния интерес и ще се отговори на потребностите на популацията от общината. За оказване на помощ и за грижа за здравословното положение на потребителите ще бъде назначено и здравно лице и психолог.
В помощ на обществените институции на територията на Община Хайредин ще бъдат назначени и петима чистач – хигиенисти, които ще оказват подпомагане на личния състав в институциите за съблюдаване на всички ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19 измежду потребителите на услугата.
Желаещите да дават услугата „ Домашен помощник “ и „ Чистач – хигиенист “ могат да аплайват като подадат заявление в Община Хайредин в период до 17 часа на 18.06.2021 година Желаещите ползватели на услугата пък могат да подадат заявление на място или да се обадят на телефон 09166/22-36 за връзка с екипа по плана, който ще попълни заявката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР