Община Хасково ще коригира коритото на река Хасковска в участък

...
Община Хасково ще коригира коритото на река Хасковска в участък
Коментари Харесай

Община Хасково коригира коритото на река Хасковска

Община Хасково ще поправя коритото на река Хасковска в сектор "Запад ". Това е съобщил кметът Станислав Дечев, представен от общинския пресцентър. За възобновяване проводимостта на реката с разпореждане на държавното управление са били отпуснати 1 милион лв. за непредвидени или неотложни разноски за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия.

Проектът обгръща сектор с дължина 1,2 км от моста на улица "19-ти февруари " против течението на реката, до края на регулационната граница на Хасково, разясниха от общината.

Строителството ще се прави според утвърден и оценен капиталов план. Той включва хидротехническа, градивна и геодезична оценки, хидроложки отчет, проект за сигурност и здраве, проект за ръководство на строителните боклуци.

Прогнозната стойност на поръчката е 2 640 000 лева без Данък добавена стойност. С отпуснатите от Министерския съвет средства ще бъде осъществен първият стадий от плана. Община Хасково е разкрила процедура за избор на реализатор на строителните и възстановителни действия, допълват от администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР