Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади

...
Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади
Коментари Харесай

В Гоце Делчев честват 120 години от Илинденско - Преображенското въстание

Община Гоце Делчев провежда обичайния събор в село Попови ливади във връзка 120-та годишнина от експлоадирането на Илинденско - Преображенското въстание. Тази година съборът ще се организира на 29 юли, събота. 
Програмата ще стартира в 10,30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за починалите в Илинденско - Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. 
На мемориала на Гоце Делчев ще се произнесе слово във връзка въстанието и ще бъдат положени венци и цветя в символ на благодарност и поклонение пред паметта на участниците в Илинденско-Преображенското въстание.  
В 11,30 часа на огромната поляна в село Попови ливади, ще стартира празничният концерт. В програмата ще вземат участие оркестрите " Щуро маке ", " Класик ", " Ивелия ", " Неврокоп ", " Импулси ", " Македонски ритми " и " Европа ". 
Специалното присъединяване в празничната стратегия ще има  Румяна Попова, Неврокопският отбор за национални песни и танци - гр. Гоце Делчев и квартет " Белканто ", оповестиха от общинската администрация.
   >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР