Община Генерал Тошево подписа договор с Държавен фонд Земеделие“ за

...
Община Генерал Тошево подписа договор с Държавен фонд Земеделие“ за
Коментари Харесай

Община Генерал Тошево ще подмени водопроводи на 13 улици в 6 села

Община Генерал Тошево подписа контракт с Държавен фонд „ Земеделие “ за осъществяването на планово предложение „ Подмяна на действителен тръбопровод по уличната мрежа в Община Генерал Тошево, по подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от ПРСР 2014 – 2020 година Проектът е по процедура посредством асортимент Вода „ Изграждане, реорганизация и/или рехабилитация на водоснабдителни системи и уреди в агломерации с под 2000 еквивалент поданици в селските региони “.

Държавен фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация (ДФЗ-РА) утвърди общо 35 планови оферти за водоснабдителни уреди, като безвъзмездната помощ е в размер на 89939743 лв..

Според подписания договор Община Генерал Тошево ще получи безплатно финансиране в размер на 2377897, 18 лева без Данък добавена стойност за замяна на водопроводи на общо 13 улици в селата Василево, Пчеларово, Преселенци, Калина, Кардам и Спасово.

Целта на плана е възстановяване на транспортно-експлоатационните качества на уличната мрежа посредством замяна на действителен тръбопровод по улична мрежа на някои от селата в община Генерал Тошево. По този метод ще се усъвършенства селищната среда, битовите и виталните условия за популацията, както и даването на ВиК услугите към частните и публичните клиенти. Изпълнението на плана в горепосочените обитаеми места ще понижи загубите на вода по водопроводната мрежа и ще минимизира разноските от бъдещи спешни поправки.

Улиците, които ще бъдат ремонтирани по плана, са: улица „ Първа “, „ Втора “ и „ Деветнадесета “ в село Пчеларово; улица „ Първа “, „ Втора “, „ Пета “ и „ Осма “ в село Василево; улица „ Първа “, „ Втора “ и „ Седма “ в село Преселенци; улица „ Втора “ в село Калина; улица „ Оборище “ в село Кардам и улица „ Осемнадесета “ в село Спасово.

Това е следващият извоюван план на Община Генерал Тошево, посредством който ще се усъвършенства инфраструктурата в общината, както и ще способства за по–добри условия и по-високо качество на живот в дребните обитаеми места.

Община Генерал Тошево е включена и в Плана за възобновяване и резистентност от Министерство на районното развиване и благоустройството, което в допълнение ще обезпечи нови благоприятни условия за развиване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР