Община Габрово кандидатства за финансиране чрез Предприятието за управление на

...
Община Габрово кандидатства за финансиране чрез Предприятието за управление на
Коментари Харесай

Габрово внесе 18 проекта по ПУДООС

Община Габрово кандидатства за финансиране посредством Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) със 7 планови оферти за селата и 3 за града.

Проектите са част от националната акция „ Чиста околна среда – 2022 година “ на Министерството на околната среда и водите. Те са свързани с създаване на зони за отдих, разчистване и облагородяване на общински терени. Общата стойност на подадените заявки е 149 919 лева

Предложени са кътове за отдих в селата Враниловци, Гергини, Драгановци, Златевци, Райновци, Чарково и Яворец.

Включено е възобновяване на ъгъл за отдих на ул. „ Свищовска “ № 86 в Габрово, основаване на зона за игра в кв. „ Лисец “ и създаване на звездна зала навън в Планетариума. За всеки от класираните обекти ще бъдат предоставени средства до 15 000 лева, като дейностите разчитат и на доброволния труд на жителите.

В рамките на акцията за финансиране на обща стойност 55 297 лева аплайват също локалните детски и образователни заведения. Подадени са планове от ПМГ „ Акад. Иван Гюзелев “, учебно заведение „ Христо Ботев “ и Центъра за специфична просветителна поддръжка, както и от детските градини „ Мики Маус “, „ Първи юни “, „ Перуника “, „ Младост “ и „ Ран Босилек “. Те могат да получат до 7 500 лева, с цел да осъществят разнообразни екоинициативи.

Целта на дейностите е повишение на екологичната просвета, образуване на положителна настройка към природата, затвърждаване на умения и предпочитание за запазване на околната среда у хората.

Одобрените планове ще бъдат оповестени на 8 април в интернет страницата на ПУДООС –, акция „ Чиста околна среда – 2022 година “ с мото „ Обичам природата и аз вземам участие “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР