Община Габрово и Младежки център - Габрово обявяват конкурс за

...
Община Габрово и Младежки център - Габрово обявяват конкурс за
Коментари Харесай

Конкурс за набиране на участници в младежки обмен в гр. Тойоаке, Япония

Община Габрово и Младежки център - Габрово афишират конкурс за набиране на участници в юношески продан в гр. Тойоаке, Япония.

Обменът ще е с дълготрайност две седмици, в това число пътуването, a групата ще се състои от 10 възпитаници и един началник.

Предложените дати за визитата са при започване на м.юли 2023 година, само че могат да претърпят промени.

Участниците ще бъдат настанени в японски фамилии в град Тойоаке, възпитаници в гимназия „ Сейджо “. Разходите за престоя в Япония - настаняване, храна и начинания по програмата, се поемат от приемащата страна. Разходите за двупосочен самолетен билет до Япония, застраховки, чуждестранен паспорт с годност най-малко 6 месеца след датата на пътуването, пълномощни от двамата родители и разноски от персонален темперамент, се поемат от участника в обмена.

От фамилиите на българските участници се чака да посрещнат възпитаник от гимназия „ Сейджо “ в дома си и да покрият разноските по пребиването на японското дете на българска земя. Предложените дати за гостуването им в България са в средата на август 2023 година, само че могат да претърпят промени. Към момента за Япония не е нужна виза и не се изисква имунизация.

Право на присъединяване в състезанието имат всички младежи от Габрово от 8 до 11 клас.

Конкурсът ще се организира в два кръга – по документи, посредством попълване и изпращане на заявление, и събеседване, на което ще бъдат поканени единствено миналите първи кръг претенденти.

Заявления се одобряват до 2 април 2023 година, в това число.

Заявлението може да бъде попълненотук.Моля, обърнете внимание, че се изисква попълване и от страна на родител.

Обменът с гимназия „ Сейджо “ стартира през 2018 година. Досега български възпитаници са гостували в Япония два пъти, а японски възпитаници в България - един път. Участниците се настаняват в приемни фамилии с възпитаници от гимназията и за две седмици споделят техния метод на живот. Училището провежда за групата екскурзии до забавни туристически обекти и разнообразни занимания, свързани с японската просвета, изкуство, история, кухня. Учениците прекарват време и в учебното заведение – в образователните часове и клубовете по ползи. Организира се събитие, на което габровскатагрупа показва българската просвета и своите гении. От участниците в обмена се чака да одобряват по-късно през тази година и гостуващо дете от Япония и поемат разноските по пребиваването му на българска земя.

Можете да наблюдавате по какъв начин минаха последните гостувания от обмена във фейсбук страницата на инициативатаhttps://www.facebook.com/ToyoakeGabrovo, където са оповестени фотоси и усещания от пътуванията.

За спомагателни въпроси можете да се обърнете към Мартина Груева на тел. 0899 823611.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР