Община Елин Пелин остава с най-ниската цена на природния газ

...
Община Елин Пелин остава с най-ниската цена на природния газ
Коментари Харесай

Елин Пелин с най-ниски цени на природен газ за домакинствата

Община Елин Пелин остава с най-ниската цена на природния газ в цялата страна за популацията и семействата в общината. В началото на отоплителния сезон от октомври цената за продажба на природен газ от крайните доставчици до битовите консуматори, присъединени към газоразпределителната мрежа в общината, е в размер на 111,43 лв., оповестяват от локалната администрация.

„ Газо-енергийно сдружение – Елин Пелин “ ЕООД доставя природен газ на най-ниска цена за своите клиенти, по отношение на цените на всички останали снабдители на природен газ на територията на Република България.

На 4 октомври 2021 година от там оповестиха за смяната в цената на природния газ през месец октомври.

„ Цената на закупен природен газ от националния снабдител „ Булгаргаз “ ЕАД все още е 94,54 лева./ MWh без Данък добавена стойност и данък, което спрямо цената към 1.10.2021 година в размерна 24,72 лева./ MWh без Данък добавена стойност и данък съставлява нарастване в размер 69,82 лева./ MWh, или с над 282%, и е причина за доста по-високи сметки за идните месеци “. „ ГЕД – Елин Пелин “ЕООД чака този ценови потрес да се отрази извънредно неподходящо върху бюджетите на огромен брой фамилии в община Елин Пелин и да ги сложи в затруднено състояние през зимата. Такъв извод никога не може да ни остави безучастни и заради тази причина бихме желали да предложим спомагателни благоприятни условия за възнаграждение на сметките на своите клиенти, което да облекчи натоварването на фамилните бюджети през най-студените месеци “, оповестяват от сдружението.

За Община Елин Пелин, като притежател на сдружението от първостепенна значимост е да обезпечи на жителите си достъп до на ниска цена, екологично чист и оптимално комфортен източник на сила. С тази си цел е основано „ Газо-енергийно сдружение – Елин Пелин “ ЕООД и екипът на сдружението ще се стреми да я отстоява и в бъдеще, заради което за всеки консуматор от общината ще се търси най-хубавия метод при решение на самостоятелно зародилите проблеми.

Затова от компанията оферират заплащане на равни месечни вноски като най-лесен метод хората да си обезпечат успокоение и по-добро обмисляне на фамилния бюджет.

Купувачът има право да заплаща потребеното количество природен газ на 11 равни, закрепени месечни вноски (от 1 август до 30 юни) и 12 изравнителна (месец юли), заявявайки документално пред Продавача това си предпочитание най-късно до 31 юли на съответната година.
 Кметът на Елин Пелин с поздравления към създателите и възрастните хора Кметът на Елин Пелин с поздравления към създателите и възрастните хора
Поздравления към създателите и възрастните хора насочи кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов. „ Уважаеми музикални създатели, ув...

По предпочитание, за всеки битов клиент се вкарва опция за възнаграждение на фактурираните количества природен газ на 11 равни месечни вноски, считано от 1.10.2021г., които ще се образуват на база потребените количества през последните 12 месеца. За новите клиенти през първата година фактурите ще се образуват като планирани количества за аналогични  по площ жилища.

През месец септември 2022 година ще бъде начислена изравнителна годишна фактура.

Абонатите могат през месеците. септември, октомври и ноември да платят по-голяма сума от посочената във фактурата, която да бъде приспадната през идващите месеци, когато потреблението на природен газ е по-високо, с цел да е натоварването на фамилните бюджети по-равномерно.

На клиентите с просрочени заплащания на една или повече фактури се оферират съглашения за разсрочването им.

„ ГЕД – Елин Пелин “ ЕООД припомня, че при незаплатена от клиента месечна фактура сдружението е задължено да пристъпи към преустановяване подаването на природен газ, което би било извънредно неприятно с оглед идния зимен сезон и заплащането на спомагателна такса за възобновяване подаването на природен газ след изчистване на отговорностите “, прецизират от локалната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР