Община Дупница оборудва напълно два апартамента, в които да бъдат

...
Община Дупница оборудва напълно два апартамента, в които да бъдат
Коментари Харесай

Два апартамента предоставя общината в Дупница за бежанци от Украйна

Община Дупница оборудва изцяло два жилището, в които да бъдат настанени бежанци с дребни деца от Украйна, съобщават от пресцентъра на Общината.

Апартаментите до предходната година бяха употребявани за детски градини.

Кметът на общината Методи Чимев сподели пред Българска телеграфна агенция, че са направени бързи поправки, тъй като общината очаквала в края на седмицата да дойдат няколко фамилии с деца. Оборудването за жилищата е дарено от поданици на общината в пункта, който администрацията разкри в някогашната поликлиника. Предстои за настаняване на бежанци да бъде квалифициран още един апартамент.

Набирането на помощи продължава, споделиха от кметството. Пунктът за събиране на материалните дарения е в някогашната поликлиника, в този момент " Център за здравни посредници ". Най–неотложни са потребностите от мебели за откритите общински бази (маси, столове), електроуреди (с приоритет – микровълнова фурна, електрически печки, ледник, пералня), пакетирани хранителни артикули (варива, консервирани храни), хигиенични материали, други артикули за семейството в непокътнато положително положение, показаха от Общината. В пункта се събират и дарения в сходство с условията за изпращане на артикули и дарения с филантропичен ескорт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР