Община Дупница назначава полска охрана по селата. Двайсетина охранители ще

...
Община Дупница назначава полска охрана по селата. Двайсетина охранители ще
Коментари Харесай

Община Дупница назначава полска охрана по селата

Община Дупница назначава полска защита по селата. Двайсетина охранители ще пазят земеделската продукция от похищения през дейния сезон. Сериозно ще се санкционират и фермерите, чиито животните повреждат непознати парцели. Животните ще бъдат арестувани в специфичен обект, а притежателите ще могат да ги вземат назад единствено в случай че са платили санкцията от 250 лв..

Дупница

Димитър Апостолов за четвърта поредна година охранява нивите в землището на село Яхиново, което е и най-голямото в община Дупница. Всеки ден обикаля засятите с царевица, жито и слънчоглед поля, с цел да пази реколтата от обири и безстопанствено пуснати животни.
Димитър Апостолов, полски надзирател: Оплаквания има - на кой кило-две обрали домати, пипер. Най-често примерно да кажеме хората пасат овце, кози, крави и влезне на некой, малко направи беля.- Един случай имам подобен - вечерта с жена ми приказваме да идем да съберем градината, кромид имаше. Отидехме да забележим какво е и нещо стана късно и викаме айде на следващия ден сутринта. На другата заран отиваме - всичко извадено. Преварили са ни...Скоклева, кмет на село Яхиново: Когато стартира жътвата, когато има заплаха от пожари, те са на своя пост. За тях няма работно време, от заран до вечер когато и да е.
По един полски надзирател е назначен във всяко село в общината. Пазачите ще работят до есента и ще получават минимална заплата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР