Община Добрич е класирана на второ място за реализирания социален

...
Община Добрич е класирана на второ място за реализирания социален
Коментари Харесай

Община Добрич е отличена за проекта Чудната градина

Община Добрич е класирана на второ място за осъществения обществен план " Чудната градина " в състезанието за положителни практики на Института по обществена администрация, оповестиха от общинската администрация. Участието на локалната власт тази година е в категорията Социална отговорност.
Проектът " Чудната градина " е дело на фондация " Свети Николай Чудотворец " и е ориентиран към младежи с интелектуални усложнения. За малко време ръководеният от Мария Методиева и доктор Хасан Ефраимов екип от запалянковци преобразиха буренясалия и цялостен с камъни и битови боклуци терен в райско кътче. Своя професионална реализация в " Чудната градина " откриха младежи, а отгледаните от тях цветя и екологично чисти зеленчуци сполучливо се осъществиха на пазара. Качествената продукция се изкупува освен от поданици на Добрич, само че и от огромни търговски вериги и заведения за хранене.
 

Целта на плана е не просто да даде прехранване на хора с интелектуални усложнения, а да накара обществото да ги одобри като равностойни.

Всяка година Институтът по обществени администрации инициира състезания за положителни практики и нововъведения в региона на администрацията.  Целта е да бъдат насърчени администрациите да споделят триумфите си, а положителните практики да се трансфорат в общодостъпни принадлежности за повишение качеството на активност на администрацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР