Община Димитровград ще отбележи тържествено Националния празник на Република България

...
Община Димитровград ще отбележи тържествено Националния празник на Република България
Коментари Харесай

Тържествени прояви за Националния празник в Димитровград

Община Димитровград ще означи тържествено Националния празник на Република България и 141 години от Освобождението на 3 март 2019 година от 10:00 ч. на площад " България ", оповестиха от пресцентъра на общината.
1000 знаменца с трибагреника ще бъдат раздадени на жителите, пристигнали да споделят празника. С публично издигане знамето на Републиката, под звуците на Националния химн, военна рота и тържествените приветствия от формалните посетители, Димитровград ще постави началото на честването на Националния празник.
След това със шествие, водено от военните, жителите ще се насочат към паметната плоча на освободителите, с цел да положат венци и цветя в памет на героите, починали за свободата на Родината.
От 10:45 ч. на площад " Поезия " ще стартира празничният концерт във връзка Националния празник с присъединяване на Забавно-духов оркестър - Димитровград, фолклорни осъществявания на хоровете от селата Крепост и Радиево, националният артист Тенчо Тенчев от с. Злато поле и танцьорите от НЧ " Христо Ботев ". Една от най-обичаните български песни " Моя страна, моя България " ще звучи в осъществяване на надарената Кристин Стефанова. Гвардейците от ОДЦ " Галаксико " ще покажат впечатляваща хореография със флагове, а деца " Детски и юношески център " ще рецитират патриотични стихотворения във връзка Трети март.
На 1 март на постройката на общината ще бъде спуснат голям 30-метров трикольор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР