Община Девня е готова да посрещне предизвикателствата на зимния сезон.

...
Община Девня е готова да посрещне предизвикателствата на зимния сезон.
Коментари Харесай

Община Девня е в готовност за зимния сезон

Община Девня е подготвена да посрещне провокациите на зимния сезон. Това заяви кметът Свилен Шитов след провелото се съвещание на щаба за осъществяване на Плана за отбрана при бедствия и повреди, чийто ръководител е градоуправникът.

" Нашата община има относително малко сериозни точки при зимни условия, като една от тях е секторът от жп прелеза до входа на село Кипра. Тази година ще инсталираме специфична мрежа край пътя и по този метод се надяваме да ограничим навяванията, които доближават до над 2 метра височина ", съобщи Свилен Шитов. 

На съвещанието бе обиден и казусът с честите токови удари в квартал " Река Девня ", където се намират общинската администрация, полицията, болничното заведение и поликлиниката. Ръководителят на групите, които поддържат оборудванията за транспорт на електрическа енергия, пое ангажимент този проблем да бъде решен в най-кратки периоди.

Директорите на детските градини и учебни заведения рапортуваха, че при тях всичко е наред, заредени са с гориво, котлите и системите за отопление са изправни и имат подготвеност да обезпечат обикновено протичане на образователния развой. 

Представителите на индустриалните колоси потвърдиха, че са подготвени да спомагат на локалната власт с каквато техника е належащо за оправянето с по-тежки метеорологични условия. От районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Девня също обявиха подготвеност за зимния интервал и осведомиха, че скоро чакат да им бъде доставен високопроходим профилиран автомобил, който би могъл да бъде от огромна изгода при рискови обстановки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР