Община Девин обяви частично бедствено положение за селата Осиково, Чуреково

...
Община Девин обяви частично бедствено положение за селата Осиково, Чуреково
Коментари Харесай

И няколко села в Девинско са в частично бедствено положение, в Родопите пак ще вали

Община Девин разгласи отчасти бедствено състояние за селата Осиково, Чуреково и Михалково поради усложнената конюнктура и усложнения достъп.

Пътят за Осиково към момента е непристъпен, като има съществени наноси. Хлябът за селото се трансферира през компрометирания сектор с фадромите, които са на терен. Движението по пътя Девин – Кричим е възобновено.

Към момента няма данни за бедстващи и потърпевши хора.

Междувременно към този момент втори ден продължава борбата със свлачищата след пороите в Родопите. Частичното бедствено състояние в Чепеларе остава в действие, откакто голямо скално свлачище и земна маса затвориха и в двете направления пътя за село Забърдо и Чудните мостове.

Пътят е единствената връзка на село Забърдо и неговите 500 поданици със света.

Работата по разчистването на скалната маса стартира още през вчерашния ден, само че ще са нужни няколко дни, с цел да бъде разчистено и обезопасено платното. Свлачището не е ново – било е укрепено през юни.

От общината поучават туристите да не употребяват пътя с цел да стигнат до Чудните мостове.

Разчистването може да стартира едвам когато времето се успокои, а по-късно през днешния ден в Родопите още веднъж се чака да вали.

Край Габрово река Янтра излезе от коритото си тази нощ. Само за час в региона над кв. „ Ябълка” са се излели сред 30 и 35 л. дъжд. 300 метра от улицата са изцяло унищожени. Наноси от дървета, отпадъци и камъни са запушили дерето, което е трябвало да води стичащата се дъждовна вода в реката.

Пострадали хора няма, наводнени са избени пространства.

В Тетевенско обстановката се възстановява.

Равносметката от пороите са удавени животни, развалени пътни настилки и наводнени домове. Хората в с. Градежница и през днешния ден не престават да изпомпват вода от мазетата и описват за загубите в стопанствата си.

Това е трето наводняване в Тетевенско единствено за това лято. Според локалните поданици аргументите за зачестилите беди е всеобщата сеч на дървесина в горите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР