Община Чупрене е блокирана административно, заради липсата на кмет. Ваньо

...
Община Чупрене е блокирана административно, заради липсата на кмет. Ваньо
Коментари Харесай

Община Чупрене е административно блокирана заради арестуването на кмета

Община Чупрене е блокирана административно, поради неналичието на кмет. Ваньо Костин беше арестуван преди две седмици по обвинявания за длъжностни закононарушения. В общината няма заместник-кмет и документите остават без автограф, спрени са и всички разплащания.

Чупрене

Всеки разход в общината е с автограф на кмета, по тази причина са спрени заплащанията към снабдители. Има заплаха от неустойки поради неспазени периоди, а учебните рейсове не пътуват, защото трябват нови винетки.
Асен Джунински, секретар на община Чупрене: Служителите не могат да получат и трудовите си хонорари все още, защото няма кой да подпише платежните нареждания, с които да се преведат сумите по възнагражденията. Административните актове, които би трябвало да се подпишат от кмета на общината, също не биха могли все още да се издават.
Според ръководителя на Общинския съвет няма по какъв начин да бъде избран краткотрайно изпълняващ длъжността, защото актуалният кмет не е отхвърлен от служба и чака решението от прокуратурата.
Богомил Станков, ръководител на Общински съвет-Чупрене: Подадохме писмо, аз като ръководител на Общинския съвет до наблюдаващия прокурор да позволи кметът да подпише заповед, с която да назначи човек, който да го замества до неговото връщане на работа.
В Чупрене споделят, че две седмици нямат отговор какво да вършат, а сами не могат да намерят излаз от обстановката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР