Община Чипровци обяви частично бедствено положение заради пороите от изминалите

...
Община Чипровци обяви частично бедствено положение заради пороите от изминалите
Коментари Харесай

Обявиха частично бедствено положение в община Чипровци

Община Чипровци разгласи отчасти бедствено състояние поради пороите от миналите дни, които предизвикаха съществени проблеми с инфраструктурата. Мостове и улици са тежко наранени в село Горна Ковачевица. Местни поданици сигнализират, че в случай че мостът рухне, Горна Ковачевица ще остане откъсната от света. Съоръжението е мощно компрометирано, откакто реката под него преля и наводни няколко къщи в селото.
Кметът на общината Пламен Петков съобщи, че в неговата компетентност е да сформира комисия и да я подаде към бедствия и повреди. Той се е срещнал с премиера Николай Денков, който оповестил, че ще се гласоподават 120 млн. лева за засегнатите региони. " Не знам дали ще ни огрее. По-лесно е да спрем дъжда, от едвам се доберем до пари от междуведомствената комисия ", сподели Петков. 
По-рано този месец проливните дъждове предизвикаха огромни вреди в северозападна България - в Берковица и Георги Дамяново бе оповестено бедствено състояние, сходно бе ситуацията в общините Враца, Криводол и Хайредин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР