Община Бяла Слатина и Агенцията по заетостта, чрез дирекция „Бюро

...
Община Бяла Слатина и Агенцията по заетостта, чрез дирекция „Бюро
Коментари Харесай

75 безработни от Бяла Слатина започнаха работа по програма към общината

Община Бяла Слатина и Агенцията по заетостта, посредством дирекция „ Бюро по труда “, подписаха контракт по Регионалната стратегия за претовареност 2022 година на област Враца.
Началото на осъществяването на дейностите по програмата бе сложено на 9 юни със сключването на трудови контракти с лицата, отговарящи на условията. Общият брой на наетите лица е 75, като всички те са назначени на служба общ служащ.
Лицата, които към този момент се възползват от предоставената опция за претовареност на територията на град Бяла Слатина, са 24. Останалите 51 души са разпределени по обитаемоте места от общината.
Основните действия, в които ще бъдат ангажирани назначените лица, включват:
- разчистване на улици, пътна мрежа, публични здания и терени;
- комунално-битово обслужване – хигиенизиране, събиране и транспортиране на отпадъци;
- благоустройство на обитаемото място, възобновяване на площи, здания и други;
- поддържане и запазване на общинската благосъстоятелност.
Размерът на желаните от държавния бюджет средства за обезпечаване на претовареност на цялостен работен ден възлизат на 399 795,00 лв.. Те са предопределени за погашение на месечни трудови хонорари на наетите по програмата лица. Допълнително към тях, община Бяла Слатина ще обезпечи нужните материали, които следва да бъдат употребявани при осъществяването на трудовите задължения от страна на назначените лица. Дейностите по Регионалната стратегия за претовареност и образование ще приключат на 8 декември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР