Община Бургас започна изграждане на видеонаблюдение по алеята от Моста

...
Община Бургас започна изграждане на видеонаблюдение по алеята от Моста
Коментари Харесай

Община Бургас поставя модерно видеонаблюдение и WiFi от Моста до „Сарафово“

Община Бургас стартира създаване на видеонаблюдение по алеята от Моста до квартал " Сарафово ", която е една от най-посещаваните зони в града от пешеходци и колоездачи.

Това е следващото надграждане на системата от камери, която извършва превантивна активност против осъществяването на противообществени прояви и увреждането на имущество.

По протежението на крайбрежната алея от Моста до " Сарафово " ще бъдат сложени 40 устройства за наблюдаване, които разполагат със специфичен филтър за снимане и през нощта. Осигуряването на добър видеоматериал от камерите и през тъмната част от денонощието ще увеличи равнището на сигурност и опцията за по-бързото откриване на закононарушения и вандалски прояви.

Едновременно с слагането на камерите се инсталират и WiFi устройства за безвъзмезден интернет. Така посетителите на крайбрежната алея ще разполагат с добра интернет връзка до момента в който вършат своята разходка измежду природата.

В момента в Бургас са инсталирани над 900 камери, които са част от системата за видеонаблюдение в града. Те са ситуирани на публични места, където се събират доста жители, основни кръстовища, улици, детски и спортни площадки, учебни заведения, значими културно-исторически обекти.

Благодарение на системата за видеонаблюдение на Община Бургас са разкрити причинителите на доста противообществени прояви, при които е развалено или унищожено имущество.

Амбицията на администрацията е да продължи да уголемява системата, с което да подсигурява по-голяма сигурност и успокоение на жителите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР