Община Бургас увеличава броя на камерите за видеонаблюдение в различните

...
Община Бургас увеличава броя на камерите за видеонаблюдение в различните
Коментари Харесай

Поставят нови камери за видеонаблюдение в бургаски квартал

Община Бургас усилва броя на камерите за видеонаблюдение в другите комплекси и квартали на града. В началото на тази година бяха инсталирани 67 устройства в жилищен комплекс " Меден рудник ". Сега процесът продължава в квартал " Победа ", а неговата съществена задача е по-голяма сигурност за жителите и понижаване на битовата престъпност .
От началото до края на тази седмица ще бъдат сложени 30 камери . Монтажът стартира от улица " Хан Кубрат ", която се намира до районното полицейско ръководство. Работата ще продължи в посока ОУ " Христо Ботев " и улиците " Мургаш " - " Велека ", " Резвая " - " Осогово ", " Резвая " -Хилендар ".
Камерите са свързани между тях с общ програмен продукт. Това се прави с цел да се получава информация в действително време. Тя ще идва в градския Център за ръководство на трафика, който координира получените сигнали. В случай на проблем те изпращат информация на способените органи като КАТ, полиция и други. Устройствата са застраховка против вандализъм, а гаранционната им поддръжката е за 60 месеца .
Видеонаблюдението в квартал " Победа " ще помогне за по-добро взаимоотношение на службите за сигурност и ще съкрати времето за реакция на техните чиновници. Камерите са защитна мярка против грабежи, набези над хора и частна благосъстоятелност, пътно-транспортни катастрофи, оказват помощ при търсене на хора и коли.
От началото на процеса на слагане на камери за видеонаблюдението до в този момент техният брой е 950. Намерението на Община Бургас е през идващите четири години броят на устройствата да бъде повишен двойно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР