Община Бургас ще търси подходяща зона за обособяване на гробище

...
Община Бургас ще търси подходяща зона за обособяване на гробище
Коментари Харесай

В Бургас търсят терен за гробище за домашни любимци

Община Бургас ще търси подобаваща зона за отделяне на гробище за домашни любимци. На последната сесия Общинският съвет в Бургас, по предложение на самостоятелните общински съветници Стоян Грозев и Манол Тодоров, се гласоподава решение, с което дава опция да се направи прединвестиционно изследване за регламентиране на терен за загробването на животни.

Сега би трябвало да даде подобаващи места на територията на общината пред Областната дирекция по сигурност на храните. Това е и първата крачка към решаването на един наболял проблем за града ни, за който Флагман.бг нееднократно е уведомил своите читатели.

Растящият брой домашни любимци в огромния регионален град докара до това, че в града се обособиха няколко безусловно противозаконни и пазещи се в загадка места за загробване. Там притежатели на кучета, котки, зайчета, морски свинчета и впрочем животинки, носещи благополучие и успокоение в дома, ги погребват скрито. Нелегалните гробчета в жилищните пространства на града с годините порастват от ден на ден, защото има жилища с по 2-3 животни от най-различни типове.

" Няма по какъв начин да определим авансово терени, защото към момента не е ясно какви са нормативите, на които би трябвало да дават отговор. Вземайки това решение да се започват прединвестиционни изследвания, в действителност ние ще изпратим писма до всички виновни институции, които ще желаеме да ни върнат информация какви са нормативните условия, с които би трябвало да се съобразим. Когато получим отговори от институциите, ще определим терените, които дават отговор на изискванията в тях “, сподели заместител кметът на Бургас инж. Чанка Коралска.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР