Община Бургас ще създаде професионална гимназия по компютърно програмиране. Предложението

...
Община Бургас ще създаде професионална гимназия по компютърно програмиране. Предложението
Коментари Харесай

В Бургас ще има професионална гимназия по компютърно програмиране

Община Бургас ще сътвори професионална гимназия по компютърно програмиране. Предложението е на кмета Димитър Николов и следва да бъде прегледано от Общинския съвет.
Новото учебно заведение по компютърно програмиране ще приготвя IT експерти, от които бизнесът има потребност за своята активност, написа на уеб страницата на Община Бургас.
Предвижда се учебното заведение да бъде с интензивно проучване на британски и немски език и да приготвя експерти в професионално направление " Компютърни науки ", специалност " Програмист ", специалности " Програмно обезпечаване " и " Приложен програмист " със период на образование 5 години с банкет след приключен седми клас.
Учениците и от двете професионални посоки ще учат всички модерни програмни езици Java, C, C++, JavaScript, " NET ". Бъдещите експерти ще се учат по какъв начин да вършат софтуерни разработки, ще усвояват тънкости в с сфери като уеб дизайн, технология на програмирането, системи за ръководство на бази данни, интернет програмиране.
Учениците ще получават още характерни познания по роботика, изкуствен интелект, хардуерен дизайн, киберсигурност, облачни технологии чрез в допълнение заложените часове в образователния проект.
В новото учебно заведение ще бъде прилагана специфична менторска стратегия, при която ученикът ще работи в тясно съдействие с ментор от съответна софтуерна компания в действителни условия по настоящи проблеми. Процесът на попечителство разрешава на учениците да тестват своите ползи и да ползват знанията и уменията си в действителни условия.
Иновативната просветителна идея ще предизвиква предприемчивостта и творчеството на децата. Чрез специфична образователна компания ще се дава опция за патентоване на артикули, в които и съответният възпитаник да има благосъстоятелност над основания артикул. Това от своя страна ще предизвика мотивация и отговорност към крайния резултат.
Решаването на проблеми, вземането на решения, използването на проучвателен умения у децата са част от акцентите в образованието. Освен от учители, часовете ще бъдат водени и от академични преподаватели.
Новото учебно заведение ще се обитава в постройката в кв. " Меден рудник ", в която до момента се образоваха учениците от Професионалната техническа гимназия. Там ще бъде самостоятелен учебен кампус. Съществуващите здания ще бъдат ремонтирани, а кабинетите ще бъдат оборудвани в унисон със стандарти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР