Община Бургас ще поиска до дни да бъде разкрита оторизирана

...
Община Бургас ще поиска до дни да бъде разкрита оторизирана
Коментари Харесай

Община Бургас иска своя лаборатория за изследване на коронавирус

Община Бургас ще изиска до дни да бъде разкрита оторизирана лаборатория, която да изследва пробите на съмнителни случаи за ковид, оповестява БНР, базирайки се на кмета Димитър Николов.

Целта е да се реализира по-голяма действеност и бърза информация за новите проби.

Градоначалникът уточни, че всички превозвачи, които влизат в бургаските автогари, са предизвестени да съблюдават условията за стерилизация на рейсовете. Той съобщи, че к ойто не се преценява с мярката, няма да бъде позволен до автогарите.

Четири пъти дневно в рейсовете на градския превоз ще бъдат почиствани дръжки, ръкохватки. Поръчани са в допълнение количество препарати, с които ще се обработват и пространствата с обществен достъп. На всички обществени здания ще бъдат разлепени информативни брошури и плакати.

От управлението на прокуратурата и съда са поискали подпомагане за обезпечаването на защитни маски и ръкавици, като общината ще обезпечи нужните количества. Такива ще бъдат предоставени и на органите на Министерство на вътрешните работи, които работят с жители.

През последните дни доста студенти и служащи са се завърнали от Северна Италия. Кметът ги прикани да търсят връзка с персоналните си лекари, които имат логаритъм за деяние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР