Община Бургас се увеличи с още 7,5 декара. Правителството предостави

...
Община Бургас се увеличи с още 7,5 декара. Правителството предостави
Коментари Харесай

Държавата прехвърли земи на Бургас заради строеж на нов квартал до морския бряг

Община Бургас се усили с още 7,5 декара. Правителството даде безплатно на общината парцели, които стават от обществена държавна в частна държавна благосъстоятелност, написа flagman.bg.

„ Имотите са с обща повърхност 7502 кв. м и се намират в квартал Сарафово. Те ще бъдат употребявани от общината за създаване на нови обслужващи улици и отделяне на квартали ”, оповестиха от държавния пресцентър във връзка решение на Министерския съвет през днешния ден.

Справка сподели, че става въпрос за местността „ Кюшето ”, която се готви за нов бургаски квартал. Сегашното име на местността е „ Ъгъла ”.

От пресцентъра на общината оповестиха за „ Флагман ”, че имотите ще се употребяват напълно за техническа инфраструктура. Районът в близост бил очакван за създаване на жилищни здания.

В случая целта била да се предотврати неприятната процедура първо да се издигат постройките, а по-късно да се мисли за инфраструктурата към тях.

За дарените от страната парцели към този момент имало признат обстоен организационен проект (ПУП). Там, да вземем за пример, е планувано създаване на канално-помпена станция, осведомиха още от пресцентъра на Община Бургас.

Все отново става въпрос за проекти за по-далечно бъдеще, а не за директно идни вложения, уточниха още от общината.

Новият квартал ще се намира сред Сарафово и солниците. За него се приказва от над 10 години, само че досега няма значително развиване. С последните дейности на страната и общината може да бъде даден подтик за частните вложения.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР