Община Бургас предприе спешни мерки за укрепване на свлачищата в

...
Община Бургас предприе спешни мерки за укрепване на свлачищата в
Коментари Харесай

Спешно укрепват свлачищата в Сарафово

Община Бургас предприе незабавни ограничения за подсилване на свлачищата в квартал " Сарафово ". Оттам оповестиха, че експерти от " Геозащита " ще създадат оглед на улица " Черно море ". Улицата е крайбрежна и там се задействаха свлачищни процеси.

Днес кметът на общината Димитър Николов и инж. Йордан Йорданов - шеф на " Геозащита " - Варна са се срещнали на сериозното мястото, с цел да беседват по казуса. До края на седмицата представители на варненската компания ще създадат изследване и проучване на терена и ще оформят наставления за спешни укрепителни дейности.

Община Бургас осведоми с писмо и Министерството на районното развиване и благоустройството за казуса и ще кандидатства за финансиране за планиране и изцяло подсилване на бреговата линия в квартал " Сарафово ".

В работата на експертите ще се включат и представители на ВиК Бургас, които да предложат решения за построяването на отводнителна система както в застрашената от свлачище зона, по този начин и в други елементи на квартала, които са пострадали от наводненията, оповестяват още от общината.

Междувременно експерти от Агенция " Пътна инфраструктура " направиха оглед на свлечения насип на републиканския път I-9 Бургас- Поморие и надлеза до квартал " Сарафово " и Летище Бургас. Община Бургас чака предписанията на специалистите на пътната организация за ремонтни действия на оборудването. Веднага след изработването на плана ще стартират и ремонтните работи, а до завършването им пътят ще остане затворен за придвижване.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР