Община Бургас получава Морското училище в града от началото на

...
Община Бургас получава Морското училище в града от началото на
Коментари Харесай

Морското училище в Бургас става общинско от 1 септември

Община Бургас получава Морското учебно заведение в града от началото на новата образователна година. Досега то бе държавна благосъстоятелност.

Новината дойде със заповед на министъра на образованието, с която, считано от 1 септември, Професионална гимназия по морско мореплаване и лов на риба "Свети Никола " става общинско учебно заведение и ще се финансира от бюджета на общината, оповестиха от пресцентъра ѝ.

Общината към този момент подхваща съответни стъпки да върне остарялата популярност на Морското учебно заведение и да го направи водещо в морския бизнес. Ще бъдат положени всички старания за рационализация на материалната база, за оборудването ѝ със модерни уреди, както и за повишение качеството на образованието. Вече имаме опит с построяването на новаторски учебни заведения, съобщи кметът Димитър Николов.

За да стане общинска благосъстоятелност, Професионалната гимназия по морско мореплаване и лов на риба, бе задействана процедура, стартирала на 25 юни тази година, когато общинските съветници утвърдиха предлагането на кмета за прехвърлянето на постройките и имота от страната на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР